dilluns, 31 de març del 2025

Reunió delegats/ades 2n trimestre

 



Estimades famílies,


Com cada trimestre, l'equip directiu de l'escola s'ha reunit amb els/les representants de cada classe per tal d'escoltar els seus suggeriments, peticions, queixes i agraïments. Els representants de primària i les seves aportacions al centre són:

1r - Laia Paque Navarro (delegada)
      Lea Sancho Roldán (subdelegada)
Els alumnes de primer volen tenir més contes a la seva aula, gronxadors al pati, que es millori la zona del porxo i tenir banquets al bany per poder arribar millor al mirall.

2n - Pablo Liñán Muñoz (delegat)
       Vega Sánchez Blánquez (subdelegada)
Els alumnes de segon també volen millores al porxo, gronxadors al pati i xarxes a les porteries.

3r - Antonio Méndez Gil (delegat)
       Aneley Martínez Gracia (subdelegada) 
A tercer demanen tenir sempre paper de secamans, tenir gimnàs, més zones d'ombra al pati i millorar la zona de pedres del darrere. Els hi encanta l'assignatura de plàstica i la sortida que van fer a la biblioteca de Can Ventosa.

4t - Aitane Gallizia Queirolo (delegada)
       Elaine Saris Torres (subdelegada)
A quart els hi agradaria ampliar la zona de relax per poder estirar-se al terra, que s'arregli el protector de la canasta del pati i una de les portes del bany de l'esquerra situat al primer pis. També ens han parlat del mal sabor de l'aigua de la font i finalment han volgut agrair a la nova secretària del centre per haver acceptat el càrrec.

5è - Luca Buonuomo Morante (delegat)
       Martina Prats Gómez (subdelegada)
A cinquè els hi agradaria poder escoltar música a l'hora del pati, aprendre noves jugades a l'activitat d'escacs, tenir tallers més lúdics (experiments..) i mobiliari més modern.

6è - Aarón González Sánchez (delegat)
        Lucía Hornos Escandell (subdelegada)
Els alumnes de sisè demanen més paper als banys d'adalt, que l'aigua de la font no tingui mal gust, més neteja i miralls als vestuaris del pati, també noves col·leccions a la biblioteca del centre, tenir  més ombres al pati i que treguin les pedres del darrere. Han destacat que els hi va encantar el taller de batucada que van fer fa poc. 

Totes les seves peticions seran estudiades i es faran totes les millores que estiguin a les nostres mans. Els hi hem donat les gràcies per la seva labor i els hem explicat que com a representants del seu grup, han de ser un exemple a seguir.

Salutacions,

L'Equip Directiu 


____________________________________________________________

Queridas familias:

Como cada trimestre, el equipo directivo de la escuela se ha reunido con los/las representantes de cada clase para escuchar sus sugerencias, peticiones, quejas y agradecimientos. Los representantes de primaria y sus aportaciones al centro son: 


1º - Laia Paque Navarro (delegada)
      Lea Sancho Roldán (subdelegada)
Los alumnos de primero desean tener más cuentos en el aula, columpios en el patio, que se mejore la zona del porche y tener banquitos en el baño para poder llegar mejor a los espejos.

2º - Pablo Liñán Muñoz (delegado)
       Vega Sánchez Blánquez (subdelegada)
Los alumnos de segundo también quieren mejoras en el porche, columpios en el patio y redes en las porterías.

3º - Antonio Méndez Gil (delegado)
       Aneley Martínez Gracia (subdelegada) 
En tercero piden tener siempre papel de secamanos, disponer de un gimnasio, más zonas de sombra en el patio y mejorar la zona de piedras de detrás. Les encanta la asignatura de plástica y la salida que hicieron a la bilioteca de Can Ventosa. 

4º - Aitane Gallizia Queirolo (delegada)
       Elaine Saris Torres (subdelegada)
En cuarto les gustaría ampliar la zona de relax para poder tumbarse en el suelo, que se arregle el protector de la canasta del patio y una de las puertas del baño de la izquierda del piso de abajo. También nos han hablado del mal sabor del agua de la fuente y finalmente han querido agradecer a nuestra nueva secretaria del centro el haber aceptado el cargo. 

5º - Luca Buonuomo Morante (delegado)
       Martina Prats Gómez (subdelegada)
En quinto les gustaría poder escuchar música a la hora del patio, aprender nuevas jugadas en la hora de ajedrez, tener talleres más lúdicos (experimentos...) y mobiliario más moderno.

6º - Aarón González Sánchez (delegado)
        Lucía Hornos Escandell (subdelegada)
Los alumnos de sexto piden más papel en los baños del piso de arriba, que el agua de la fuente no tenga mal sabor, más limpieza y espejos en el vestuario del patio, también nuevas colecciones en la biblioteca del centro, tener más sombras en el patio y que quiten las piedras de detrás del edificio. Han destacado que les encantó el taller de batucada que hicieron hace poco.

Todas sus peticiones serán estudiadas y se harán todas las mejoras que estén en nuestras manos. Les hemos dado las gracias por su labor y les hemos explicado que, como representantes de su grupo, tienen que ser un ejemplo a seguir.


Saludos,

El Equipo Directivo

divendres, 21 de febrer del 2025

CARNAVAL 2025



La reina Carnestoltes ha passat per totes les aules
i ens ha recordat que ja arriba el Carnaval!!!


Ens ha deixat les següents instruccions:


Dilluns 24: un complement al cap i/o cabells bojos + un al cos


Dimarts 25: pijama i/o bata 


Dimecres 26: disfressa lliure de casa + desfilada amb les famílies












dimecres, 19 de febrer del 2025

Pla Digital de Centre al CEIP Can Cantó

 

Pla Digital de Centre 


Estimades famílies,

Com ja sabeu, les TIC (Tecnologies de la Informació i Comunicació) i les TAC (Tecnologies de l'Aprenentatge i el Coneixement) estan transformant de forma radical la nostra societat i, per tant, a l'escola no ens podem mantenir al marge d’aquesta realitat. No podem seguir formant les noves generacions únicament amb mètodes i eines de fa dècades.

Aquestes tecnologies estan suposant un gran canvi a l’hora de ser utilitzades en l’àmbit educatiu i els centres hem d’assegurar canvis en la forma d’ensenyar i en els projectes educatius, perquè la utilització d'aquestes sigui correcta i eficient.

Els docents de la nostra escola ens estem formant contínuament perquè tenim la necessitat d'adaptar-nos i introduir-nos en l'ús i influència de les TIC/TAC en el nostre dia a dia.

Per tot això, el nostre centre compta amb un Pla Digital de Centre que ofereix classes d'informàtica a tots els nivells des de 1r fins a 6è d'Educació Primària. A més, des de les tutories i les especialitats es continua amb el procés d’introducció i utilització d'aquestes eines digitals a les aules com un recurs més d’ensenyament-aprenentatge.

L’ús que es pretén donar als recursos informàtics del centre es basa en 2 objectius principals:

1. Dotar a l'alumnat d'unes capacitats bàsiques digitals en acabar l'Educació Primària

2. Les TIC/TAC com a suport d'ensenyament-aprenentatge de les diferents àrees

Per aconseguir el primer objectiu, tots els alumnes de primària reben una sessió setmanal de formació a l’aula d’informàtica. Es desdoblen els cursos a fi de que tinguin accés als ordinadors de taula i altres dispositius de manera individual i/o per parelles. A cada cicle es treballen diferents continguts i sabers per a cada nivell i s'inclouen la programació i la robòtica des dels més petits.

D'altra banda, el segon objectiu es treballa mitjançant diferents eines, aparells i recursos per part de tot l'equip docent. Des de fa uns anys, treballem amb el mètode Snappet al 1r cicle d'educació primària. És un mètode d'ensenyament digital en el que s'utilitzen tauletes i permet al professorat controlar el progrés dels estudiants en temps real a mesura que avancen en el seu procés d'ensenyament-aprenentatge en les árees de llengües (llengua catalana, llengua castellana i llengua anglesa) i matemàtiques.

Al 2n i 3r cicle d'educació primària, el recurs principal utilitzat és el dispositiu informàtic Chromebook, el qual es maneja amb l’entorn d’aprenentatge digital Google Workspace for Education. Mitjançant el paquet d’eines Google (Gmail, Drive, Presentacions, Documents, Formularis, Meet…), l’alumnat aprendrà les destreses bàsiques d’utilització i, d’aquesta manera, podrà aconseguir una òptima competència digital. Dins d’aquestes eines, la nostra aplicació digital de referència, és la nostra aula digital, Google Classroom, dins la qual centralitzem tot el conjunt de tasques telemàtiques. Pensem que serà de gran utilitat per a l’alumnat ja que l’entorn Google és el mateix que faran servir a l’etapa d'educació secundària.

Finalment, volem destacar que aquesta implementació de les TIC/TAC és un procés complex que implica temps, dotació de material, capacitació professional i adaptacions metodològiques específiques que queden reflectides al Pla Digital de la nostra escola.

Moltes gràcies per confiar en nosaltres per acompanyar-vos en l'educació dels vostres fills i filles!


Atentament,


La Direcció del centre


_______________________________________________________


Queridas familias,

Como ya sabéis, las TIC (Tecnologías de la Información y la Comunicación) y las TAC (Tecnologías del Aprendizaje y el Conocimiento) están transformando de forma radical nuestra sociedad y, por tanto, en la escuela no podemos mantenernos al margen de esta realidad. No podemos seguir formando a las nuevas generaciones únicamente con métodos y herramientas de hace décadas.

Estas tecnologías están suponiendo un gran cambio a la hora de ser utilizadas en el ámbito educativo y los centros debemos asegurar cambios en la forma de enseñar y en los proyectos educativos, para que la utilización de éstas sea correcta y eficiente.

Los docentes de nuestra escuela nos estamos formando continuamente porque tenemos la necesidad de adaptarnos e introducirnos en el uso e influencia de las TIC/TAC en nuestro día a día.

Por todo ello, nuestro centro cuenta con un Plan Digital de Centro que ofrece clases de informática a todos los niveles desde 1º hasta 6º de Educación Primaria. Además, desde las tutorías y las especialidades se continua con el proceso de introducción y utilización de estas herramientas digitales en las aulas como un recurso más de enseñanza-aprendizaje.

El uso que se pretende dar a los recursos informáticos del centro se basa en 2 objetivos principales:

1. Dotar al alumnado de unas capacidades básicas digitales al terminar la Educación Primaria
2. Las TIC como soporte de enseñanza-aprendizaje de las diferentes áreas

Para conseguir el primer objetivo, todos los alumnos de primaria reciben una sesión semanal de formación en TIC en el aula de informática. Se desdoblan los cursos a fin de que tengan acceso a los ordenadores de mesa y otros dispositivos de forma individual y/o por parejas. En cada ciclo se trabajan diferentes contenidos y saberes para cada nivel y se incluyen la programación y la robótica desde los más pequeños.

Por otra parte, el segundo objetivo se trabaja mediante distintas herramientas, aparatos y recursos por parte de todo el equipo docente. Desde hace unos años trabajamos con el método Snappet en el 1r ciclo de educación primaria. Es un método de enseñanza digital en el que se utilizan tabletas y permite al profesorado controlar el progreso de los estudiantes en tiempo real a medida que avanzan en su proceso de enseñanza-aprendizaje en las áreas de lenguas (lengua catalana, lengua castellana y lengua inglesa) y matemáticas.

En 2º y 3r ciclo de educación primaria, el recurso principal utilizado es el dispositivo informático Chromebook, el cual se maneja con el entorno de aprendizaje digital Google Workspace for Education. Mediante el paquete de herramientas Google (Gmail, Drive, Presentaciones, Documentos, Formularios, Meet…), el alumnado aprenderá las destrezas básicas de utilización y, de este modo, podrá conseguir una óptima competencia digital. Dentro de estas herramientas, nuestra aplicación digital de referencia, es nuestra aula digital, Google Classroom, dentro de la cual centralizamos todo el conjunto de tareas telemáticas. Pensamos que será de gran utilidad para el alumnado ya que el entorno Google es el mismo que utilizarán en la etapa de educación secundaria.

Por último, queremos destacar que esta implementación de las TIC/TAC es un proceso complejo que implica tiempo, dotación de material, capacitación profesional y adaptaciones metodológicas específicas que quedan reflejadas en el Plan Digital de nuestra escuela.

¡Muchas gracias por confiar en nosotros para acompañaros en la educación de vuestros hijos e hijas!


Atentamente,


La Dirección del centro

dilluns, 27 de gener del 2025

CURSA SOLIDÀRIA 2025 - CARRERA SOLIDARIA 2025

 



Benvolgudes famílies,

El proper dijous 30 de gener celebrem el Dia de la Pau i la No-Violència i la nostra Cursa Solidària 2025. Portarem a terme activitats sensibilitzadores i tots junts correrem la Cursa. Com ja sabeu, aquesta té la finalitat de compartir i gaudir d'un dia d'activitat física tota la comunitat educativa del centre, així com fomentar valors com la solidaritat i l'empatia.

Per aquest motiu, us convidem a les famílies a participar en aquest bonic esdeveniment, en mode de públic i/o corrent amb els vostres fills o les vostres filles.

Aquest curs tornarem a córrer a favor de l'ONG " Proyecto Juntos" i al seu gran projecte "Junts amb la infància hospitalitzada". Per tal motiu us animem a fer una aportació voluntària per ajudar-los en aquesta emotiva tasca.

Aquest any, els infants no portaran el carnet ni hauran d'anotar les voltes donades. Les aportacions seran voluntàries es donaran a les tutores o el tutor els dies posteriors a la cursa.

La cursa consta de dos circuits, adaptats a les característiques dels infants; un circuit curt i un circuit llarg. Cada curs realitzarà un nombre màxim de voltes determinades.

Serà molt especial! Segur que ho gaudirem molt!

Gràcies per la vostra col·laboració.

Una abraçada!

L'equip docent del CEIP Can Cantó

-----------------------

Queridas familias:

El próximo jueves 30 de enero celebramos el Día de la Paz y la No-Violencia y nuestra Carrera Solidaria 2024. Llevaremos a cabo actividades sensibilizadoras y todos juntos correremos la Carrera. Como ya sabéis esta tiene la finalidad de compartir y disfrutar de un día de actividad física toda la comunidad educativa del centro, así como fomentar valores como la solidaridad y la empatía.

Por este motivo, os invitamos a las familias a participar en este bonito acontecimiento, en modo de público y/o corriendo con vuestros hijos o vuestras hijas.

Este curso, volveremos a correr a favor de la ONG "Proyecto Juntos" y a su gran proyecto "Juntos con la infancia hospitalizada". Por tal motivo os animamos a hacer una aportación voluntaria para ayudarlos en esta emotiva tarea.

Este año los niños no llevarán ningún carnet a casa ni tendrán que anotar la vueltas. Las aportaciones serán voluntarias y se darán a las tutoras y al tutor los días posteriores a la carrera.

La carrera consta de dos circuitos, adaptados a las características del alumnado; un circuito corto y un circuito largo. Cada curso realizará un número máxima de vueltas determinadas.

¡Será muy especial! ¡Seguro que lo disfrutaremos mucho!

Gracias por vuestra colaboración.

¡Un abrazo!

El equipo docente del CEIP Can Cantó